Brakteleri kırmızı, mor, sarı, turuncu renkli olanları mevcuttur. Önemli türü Bougainvillea glabra,yaprakları tüylü, oval, değişik renkli brakteli,” 1.5-2 m boylanabilir. B.spectabilis ise 3-4 m boylanabilen, değişik renkli braktelere sahiptir. İlkbahar ve yaz aylarında çiçeklenirler.
Bougainvillea aydınlık, yarı gölge, havadar yerleri severler. Ege ve Güney bölgelerimizde kuzeyi kapalı yerlerde açıkta da yetiştirilebilmektedir. Yaz aylarında yapraklara su püskürtülmelidir. Her yıl veya 2 yılda bir saksı değiştirilir. Kullanılan saksı harcı, 2 kısım torf’lu toprak, 1 kısım yaprak çürüntüsü ve 1 kısım kumla hazırlanır.
Bitki kış aylarında 10°C’de muhafaza edilmelidir. Açıkta yetiştiricilikte B. glabra çuvallarla sarılmalıdır. B. spectabilis ise kış aylarında seraya alınır. 12-14°C’de muhafaza edilir. Bu zamanda yaprakları dökülür ve istirahate geçer. Bitkiye az su verilir, Kasım-Aralık aylarında hiç su verilmez. Dinlenen bitki ertesi yıl daha iyi çiçeklenir. Marttan itibaren biraz daha sıcak bir yere alınarak suyu arttırılır. Üretimi çelikle olur. Çelikler bütün bir yıl boyu serada köklendirilebilir. Fakat Şubat-Mart’ta daha iyi netice alınır. Çelikler yarı odunsu dallardan 3-4 göz ihtiva edecek şekilde hazırlanır. Çeliklerin alt tarafı yaralanır ve köklendirme kasalarına dikilir. Kasaların üzeri camla kapatılır ve 28-30°C4de muhafaza edilir. 5-6 haftada köklenen çelikler, saksılara şaşırtılırlar ve gölge bir yerde saksılar yavaş yavaş dış şartlara alıştırılırlar. Daha sonra iyice köklenmiş olan bitkiler güneşli bir alana çıkarılırlar. Çelik yapımından 8 ay sonra iyice köklenmiş olan bitkiler güneşli bir alana çıkarılırlar. Çelik yapımından 8 ay sonra satış yapılabilecek boyda bitkiler elde edilir.
Kuvvetli çiçekli bitki elde etmek için yan sürgünler, toplu bitki elde etmek için yan va ana sürgünler Temmuz ayına kadar birkaç defa budanırlar. Özellikle B. glabra mutlaka budamaya tabi tutulmalıdır. B. spectabilis’te budama, ya çok az veya hiç yapılmamalıdır.